Het nieuwe DXP platform Umbraco 9 is uit

23 November 2021 at 19:30 by ParTech Media - Post a comment

In dit artikel presenteren we je de release van Umbraco 9! Umbraco 9 is het volledig aanpasbare en editor-vriendelijke open-source CMS dat is bijgewerkt om volledig te draaien op .NET 5 en ASP.NET Core. Het onderliggende framework is geüpdatet naar de laatste versie van Microsoft's .NET framework, maar het is nog steeds Umbraco met zijn belangrijkste focus op editor-vriendelijkheid en het doel om content management continu eenvoudiger te maken. Dit betekent dat de meeste dingen meteen bekend zouden moeten zijn als je eerder met Umbraco hebt gewerkt, vooral als je een content redacteur bent.

Met de release van Umbraco 9 hebben ze ervoor gezorgd dat Umbraco op de hoogte kan blijven van alle nieuwe functies en verbeteringen die in de toekomst voor .NET komen. Het is in feite het begin van een nieuwe grote release-cadans die zal volgen op de LTS-releases van Microsoft van .NET en ASP.NET Core.

Het is ook de nieuwe officiële versie van Umbraco. Dit betekent dat alle ontwikkeling van functies nu zal worden gedaan op Umbraco 9 met elke 6 weken een nieuwe kleine release en waar nodig patchreleases - net zoals je gewend bent van Umbraco 8.

Umbraco 9 biedt een solide basis voor een bloeiend open-source CMS, gebaseerd op relevante technologie, flexibele ontwikkeling en een geweldige bewerkingservaring.

Voordelen Umbraco 9:

Razendsnelle prestaties en schaalbaarheid

Vanwege de merkbare prestatieverbeteringen in het nieuwe framework, zou je moeten zien dat je nieuwe Umbraco-projecten nog sneller en minder arbeidsintensief zijn en beter schaalbaar.

Schone architectuur

Het is gemakkelijker om te vinden wat je nodig hebt en we hebben nog meer afgestemd op conventies in het framework, zoals Configuration en Microsoft Dependency Injection.

Meer tooling-opties en platformonafhankelijke mogelijkheden

Omdat het een echt .NET 5 en ASP.NET Core CMS is, heb je ook meer keuze in hoe je met Umbraco wil ontwikkelen en welke tools je gebruikt. Je krijgt niet alleen meer keuze en betere ondersteuning voor tooling, je kunt ook profiteren van de platformonafhankelijke mogelijkheden die zijn ingebouwd in .NET 5. Wil je Umbraco op Mac gebruiken? Een Linux-server gebruiken? Of Umbraco-content bedienen vanaf een Raspberry PI? Het kan allemaal!

Wil je meer weten over Umbraco 9? Lees dan hier verder.

ParTech is officieel Umbraco partner en heeft in de afgelopen jaren voor diverse klanten mooie nieuwe online platformen ontwikkeld op basis van Umbraco. ParTech is dé partner voor je online platform als het gaat strategie, concept, realisatie, support & beheer en trainingen.

Ben je benieuwd wat ParTech voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op op 085 0020678 of stuur een email naar [email protected]

Latest