Een Digital Experience Platform kiezen, wat zijn de keuzes?

04 March 2021 at 14:00 by ParTech Media - Post a comment

Digital Experice Platforms zijn er in verschillende soorten en maten, maar welke moet je hebben? Voor de online platformen van onze klanten maken wij regelmatig gebruik van onderstaande DXP's. Elk DXP heeft zijn eigen kenmerken en sterke kanten.

1 - Sitecore

Sitecore biedt met het Sitecore Experience Platform(XP) een uitgebreide suite aan tools voor je online platform. Het Content Management Systeem is slechts het begin. Sitecore combineert klantendata, analytics, Artifical Intelligence en marketing automation functionaliteiten om je klanten gedurende hun reis in je online omgeving te voeden met gepersonaliseerde content in realtime, over elk kanaal.

Sitecore XP bevat ontzettend veel functionaliteiten die we hier niet allemaal kunnen benoemen, maar hieronder wel een aantal belangrijke:

Experience Editor

Een WYSIWYG editor om in een visuele weergave makkelijk wijzigingen door te voeren op pagina’s

Sitecore Experience Accelerator (SXA)

Drag-and-drop, gebruiksvriendelijk pagina’s opbouwen voor niet-technische content beheerders

Marketing Automation

Automatiseer momenten in de customer journey en plan handmatige marketing taken.

Optimization

Optimaliseer elke ervaring met eenvoudige A/B of multivariate testen.

Campaign Creator

Stap-voor-stap tool om multichannel campagnes aan te maken, publiceren en informatie te verkrijgen.

Path Analyzer

Loop elk bezoekers pad na om te bepalen wat wel en wat niet werkt in je customer journey.

Experience Analytics

Meer dan 80 standaard rapporten om traditionele web metrics in de gaten te houden.

Sitecore Universal Tracker

Volg alle interacties op online en offline kanalen op elk device

Managed Cloud

Een volledig door Sitecore onderhouden platform in Azure

Sitecore JavaScript Services (JSS)

Met deze headless optie bouw je je frontend in React, Angular of Vue

Third-party integraties

Koppel je online platform met Salesforce of Microsoft Dynamics CRM met behulp van beschikbare connectors.

2 - Kentico

Kentico is een DXP dat bestaat uit content management, digital marketing en e-commerce tools in één platform waarmee je innemende digitale ervaringen creëert voor meerdere kanalen.

Kentico doet qua functionaliteit niet onder voor Sitecore. Veel functionaliteiten die Sitecore biedt, vind je ook terug in Kentico Experience.

Content Management Maak moderne websites en hergebruik inhoud in uw mobiele app, e-mailcampagnes en andere kanalen. Ontwerp prachtige landingspagina’s met behulp van een drag-and-drop pagebuilder, houd de inhoud consistent en inzichtelijk met flexibele workflows en vertaal naar elke taal.

Digital marketing Bied gepersonaliseerde digitale ervaringen en overtref uw KPI's. Maak slimme online formulieren om gedetailleerde klantgegevens te verzamelen, voer effectieve campagnes uit op internet, e-mail en sociale media en gebruik aanbevelingen om de klantbetrokkenheid te vergroten.

Digital commerce Bied klanten een gedifferentieerde winkelervaring, zodat ze blijven terugkomen. Maak een verbluffende productcatalogus met zoeken en filteren om klanten te helpen gemakkelijk te vinden wat ze zoeken. Beveel de juiste producten aan, maak gebruik van op regels gebaseerde promoties en bereik meer klanten met meerdere talen, valuta's en betalingsopties.

Customer data platform Leg gegevens vast over uw bezoekers en klanten en verkrijg bruikbare inzichten om gepersonaliseerde ervaringen te creëren. Segmenteer doelgroepen en vind de meest veelbelovende leads en zorg voor naleving van GDPR, CCPA en andere gegevensbeschermingsregels.

Automation Houd uw klanten betrokken door middel van geautomatiseerde acties. Voed leads met druppelcampagnes, herinner klanten aan verlaten winkelwagentjes en vertel hen dat het tijd is om hun favoriete producten opnieuw te bestellen. Kies een van de sjablonen of maak uw eigen automatisering met een drag-and-drop desginer.

Analytics Neem zelfverzekerde zakelijke beslissingen door uw klanten beter te begrijpen. Volg en analyseer klanttrajecten, beoordeel campagneprestaties duidelijk en optimaliseer ervaringen en verhoog de conversieratio's met A / B-tests.

3 - Umbraco

Umbraco zit niet echt in de categorie DXP, maar een zeer gebruiksvriendelijk Content Management Systeem. Door toevoeging van speciaal voor Umbraco ontwikkelde krachtige modules zoals e-commerce of marketing suite aan de Umbraco site, krijgt dit platform ineens een andere dimensie. Met alle mogelijkheden die de extra modules bieden, bevat je online platform functionaliteiten die je ook vindt in veel DXP-systemen.

De basis van Umbraco is het Content Management Systeem waarmee je op een makkelijke, eenvoudige en vriendelijke manier je pagina’s kan creëren, beheren, previewen en publiceren. Door Umbraco uit te breiden met 3rd party tools of extensies blijft het het middelpiunt van je digitale workflow. Met de open architectuur kun je integreren met je eigen e-commerce, CRM, email systeem of elke andere tool die je nodig hebt.

4 - nopCommerce

nopCommerce is niet zo zeer een Digital Experience Platform, maar kun je eerder zien als een volledig e-commerce platform waarmee je snel en op een laagdrempelige manier een volledige e-commerce site kan neerzetten.

nopCommerce is geschikt voor alle kleine en middelgrote bedrijven om snel een online webshop neer te zetten met veel ingebouwde functionaliteiten zoals integratie met payment providers and verzenddiensten, voorraadbeheer, marketing en SEO tools, flexibele product eigenschappen en uiteraard mobile-friendly online winkels.

Grote bedrijven kunnen gebruiken maken van multi-vendor en multi-store functionaliteiten voor B2B en B2C sites. Aangevuld met makkelijke integratie- en maatwerk mogelijkheden.

Voor internationale bedrijven is nopCommerce flexibel met meerdere valuta’s, meertaligheid, ondersteuning voor lokale belastingtarieven en regelgeving en integratie met lokale diensten.


Wil jij weten hoe je een DXP systeem selecteert? Lees hier het artikel over de selectie van het juiste DXP systeem voor jouw online platform.

Wil je meer weten over DXP, hulp nodig bij het kiezen of een vrijblijvende demo? Neem contact met ons op.

Latest