Gegevens encryptie en decryptie in ASP.NET Core

23 november 2020 om 10:00 by ParTech Media - Post a comment

In het snel evoluerende technologische tijdperk van vandaag is beveiliging een grote zorg. Omdat er enorme hoeveelheden gegevens beschikbaar zijn, moeten we deze versleutelen en beschermen tegen hackers. Een belangrijk framework dat wordt gebruikt om gegevens te coderen en te decoderen, is het ASP.NET framework.

In dit artikel kom je alles te weten over gegevensversleuteling en ontsleuteling met ASP.NET Core. Daarnaast bespreken we de functies en alle voordelen die het met zich meebrengt voor jou. Aan het einde van dit bericht heb je een duidelijker inzicht in de architectuur van het ASP.NET Core framework geschreven in C# waarmee je je gegevens kunt beveiligen.

Inhoudsopgave

 1. Wat is gegevens encryptie en deryptie?
 2. Kenmerken van het ASP.NET Core framework
 3. ASP.NET Core architectuur
 4. Gegevensbescherming in ASP.NET Core
 5. Encryptie en decryptie van query strings
 6. Wat zijn de voordelen van gegevens encryptie en decryptie bij het gebruik in ASP.NET Core?
 7. Conclusie

Wat is gegevens encryptie en decryptie?

Het is belangrijk om jouw gegevens veilig te bewaren. Om jouw gegevens te beschermen, zijn er verschillende encryptietechnieken. Encryptie is de methode om eenvoudige tekstgegevens om te zetten in cijfertekst (willekeurige gegevens). Aan de andere kant is decryptie het proces waarbij de gecodeerde tekst weer wordt omgezet in eenvoudige tekst. Een symmetrische sleutel is nodig voor zowel codering als decodering. Dezelfde sleutel die nodig was voor versleuteling is nodig om gegevens te ontsleutelen. Het belangrijkste doel van versleuteling is om het zo moeilijk mogelijk te maken om de gegevens te ontsleutelen zonder de sleutel. Hoe groter de lengte van de sleutel waarvoor het wordt gebruikt, hoe veiliger de gegevens worden.

Kenmerken van ASP.NET Core framework

ASP.NET Core framework heeft een API voor de bescherming van gegevens met behulp van technieken zoals encryptie en decryptie. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van dit framework voordat we dieper ingaan op hoe het gegevens beveiligt.

 • Draait op cross-platforms en kan worden gecontaineriseerd.
 • Het framework is asynchroon omdat het async/wait gebruikt, waardoor het sneller is.
 • Samenvoegen van Model View Controller (MVC) en web-API's.
 • Aanwezigheid van ingebouwde dependency injection.
 • Cross-Site Request Forgery (CSRF) om gegevens van verschillende aanvallen te voorkomen.
 • Cache-uitvoerbestanden gegenereerd en foutafhandeling wordt gedaan met behulp van action fillers.
 • Het ondersteunt websockets voor de overdracht van gegevens tussen server en client.
 • HTML5-formulieren worden ondersteund in het ASP.NET-framework.

ASP.NET Core Architectuur

Het belangrijkste idee achter ASP.NET Core-architectuur is om websitelogica, belangrijke componenten en andere noodzakelijke infrastructuur te hebben om een omgeving te bieden die ontwikkelingsvriendelijk is.

De lagen van ASP.NET zijn de belangrijkste componenten. De ontwikkelaars hoeven het niet opnieuw te definiëren om het platform modulair te maken. In het ASP.NET Core-framework is de business- en UI-logica verwerkt in de Web App Layer. De infrastructuurlaag heeft een databaselaag, cacheservices en webgerelateerde API-services.

De bedrijfsservices die kunnen worden hergebruikt, objecten en andere interfaces zijn ingebouwd als onderdeel van de applicatiekernlaag. ASP.NET Core-architectuur volgt een "N" tier/lagen-indeling. Dit formaat maakt de applicatie robuuster omdat het een goed gebruik van bronnen vereist. Ook kan het schalen van gegevens eenvoudig worden beheerd. ASP.NET Core ondersteunt standaard Single Page Application, MVC en Razor-pagina's.

Gevensbescherming API’s in ASP.NET Core

Versleuteling vereist een sleutel die wordt beheerd door het ASP.NET Core-framework. De levensduur van de coderingssleutel is standaard 90 dagen. Omdat de sleutels niet permanent zijn, zijn de API's voor de bescherming van gegevens niet langdurig. U kunt de locatie voor opslag of de levensduur van de sleutel wijzigen door de methode 'ConfigureServices' bij te werken.

Code snippet to change default lifetime and storage location

De twee belangrijkste concepten die aan dit systeem ten grondslag liggen, zijn een gegevensbeschermingsprovider (IDataProtectionProvider-interface) en de gegevensbeschermer (door de IDataProtector-interface).

De gegevensbeschermer is verantwoordelijk voor het versleutelen en ontsleutelen van gegevens. Het kan worden geactiveerd met behulp van dependency injection. De IDataProtectionProvider-interface heeft de methode 'CreateProtector' waarvoor een 'purpose'-string vereist is. De string 'purpose' wordt gebruikt om de ene gegevensbeschermer van de andere te onderscheiden in dezelfde toepassing. Gegevens die door de ene gegevensbeschermer worden beschermd, kunnen niet worden beschermd door een andere gegevensbeschermer. Je dient idealiter de volledige naam van de huidige component door te geven om conflicten met beschermers die in andere delen van het systeem worden gebruikt, te voorkomen.

Encryptie en decryptie van query strings

Het onderstaande codefragment laat zien hoe je het ID van alle gegevensitems die uit een service zijn getrokken, kunt coderen en deze kunt converteren naar een View-model.

Code snippet to encrypt the ID

De beveiligingsmethode voert een byte of tekenreeks in en versleutelt deze. De versleutelde gegevens zijn vervolgens in te zien in de webapplicatie.

De 'Unprotect'-methode wordt gebruikt om de versleutelde ID te ontsleutelen en de inhoud van de gegevens weer te geven. Het onderstaande codefragment wordt gebruikt om gegevens te decoderen.

Code Snippet to decrypt ID

Wat zijn de voordelen van gegevens encryptie en decryptie bij het gebruik in ASP.NET Core?

 • Er is geen limiet aan het aantal apparaten waarop je moderne coderingstechnologie kunt gebruiken. Het kan op verschillende apparaten worden gebruikt.
 • Het helpt je om jouw gegevens veilig te houden terwijl je ook op afstand werkt.
 • De integriteit van informatie wordt verbeterd door het versleutelen van gegevens.
 • Versleuteling van jouw persoonlijke gegevens kan helpen om jouw identiteit veilig te houden.
 • Je hoeft zich geen zorgen te maken over aanvallen door hackers als jouw gegevens zijn beveiligd met een sterke coderingssleutel.

Conclusie

Nu je de verschillende voordelen van het ASP.NET-framework voor het versleutelen en ontsleutelen van gegevens hebt gezien, is het nu tijd om het te gaan gebruiken om de gegevens van jouw organisatie te beschermen. Gegevensbeveiliging is een van de belangrijkste processen die iedereen in de huidige wereld serieus moet nemen, vooral omdat de meeste gebruikersgegevens heel gemakkelijk beschikbaar zijn voor kwaadwillende hackers.

Nieuwste