Kentico: Web Spotlight voor Kontent CMS

31 augustus 2020 om 16:00 by ParTech Media - Post a comment

Kentico heeft Web Spotlight uitgebracht voor Kontent CMS. Content-first design is al een tijdje ‘the talk of the industry’. Hoe het design van je website er ook uitziet, je content moet altijd goed weergegeven zijn zonder de ervaring van de gebruiker te verstoren. Web Spotlight biedt belangrijke functionaliteiten binnen het CMS zelf:

  • Een ingebouwd voorbeeldvenster maakt het mogelijk om een voorbeeld van de content te zien zonder dat je Kontent hoeft te verlaten. Hoewel dit een relatief makkelijke verandering is zorgt het wel voor een afname in de tijd dat je tussen de twee moet switchen. Dit zorgt voor een betere editor ervaring.
  • Een hiërarchische content boom zorgt voor betere controle over de websitestructuur en maakt het mogelijk om content makkelijk te navigeren binnen het CMS. Dit wordt geregeld via een nieuwe ‘subpages’ veldtype dat kan worden opgenomen in content modellen met subpages. Hierdoor is het mogelijk om elk content item te bewerken vanuit deze locatie. Deze functie maakt het ook makkelijk om content meerdere keren te gebruiken op andere pagina’s van je website. Deze content kun je makkelijk terugvinden in de content boom.
  • Een on-page edit UI voor componenten en elementen betekent dat de content editor niet langer handmatig het content item hoeft te zoeken en browsen gebaseerd op het kennen van de content item structuur. Door op de ‘Edit’ knop naast een component of element te klikken opent het passende content item om direct te bewerken vanuit het voorbeeldvenster.
  • Web Spotlight maakt het mogelijk om zelf makkelijk pagina’s aan te maken, content toe te voegen en componenten te herschikken. Wanneer je klaar bent kun je de pagina toevoegen aan je navigatie zodat alle bezoekers de pagina kunnen vinden.

Voor meer informatie en een begeleide tour over Web Spotlight bekijk de website: https://webspotlight.kontent.ai/