Basisprincipes van Web Scraping

18 januari 2021 om 10:00 by ParTech Media - Post a comment

In de 18e eeuw waren mensen die oliebronnen en booreilanden bezaten de rijkste mensen op aarde. Maar met de komst van de digitale revolutie en de toenemende kans dat olie ergens in de nabije toekomst uitgeput raakt, is er een nieuwe definitie van rijkdom ontstaan. Deze nieuwe vorm van rijkdom is zo waardevol dat het de wereld zal besturen. Ja, we hebben het over gegevens.

Clive Humbly, een Britse wiskundige, zegt: 'Data is de nieuwe olie' en het is de nieuwe kernenergie. Veel andere gerenommeerde zakenlieden en industriëlen zeggen dat de gegevens net zo effectief kunnen zijn als ruwe olie. Maar net als bij ruwe olie, moeten gegevens worden verfijnd om de producten te krijgen die net zo nuttig zijn als gas, chemicaliën, enz.

Voordat we ingaan op de verfijning van de gegevens, wat zou de bron van de gegevens kunnen zijn? Gegevens kunnen overal en in elke vorm aanwezig zijn. Het kan aanwezig zijn in de gestructureerde vorm zoals in een relationele database, of het kan aanwezig zijn als een recensiecommentaar van een gebruiker die een product heeft gekocht op een e-commerce website.

Daarom zijn gegevens niet altijd gestructureerd en niet direct beschikbaar. Dus, hoe maak je het proces van het verzamelen van gegevens efficiënter en effectiever? Het antwoord op deze vraag is webscraping. Laten we in detail bekijken wat web scraping is en hoe het nuttig is.

Inhoudsopgave

  1. Wat is web scraping?
  2. Componenten in web scraping
  3. Doel van web scraping
  4. Hoe web scraping te doen?
  5. Conclusie

Wat is web scraping?

De meeste websites bevatten een grote hoeveelheid data die waardevol is, maar beschikbaar in verschillende formaten. Bijvoorbeeld aandelenkoersen, sportstatistieken, productdetails, enz. Om van deze gegevens gebruik te maken, moeten de gegevens handmatig worden gekopieerd of moet je een web scraping uitvoeren.

Web scraping verwijst naar het proces waarbij gegevens op een geautomatiseerde manier van de website worden gehaald. In dit proces kunnen de gegevens naar de lokale machine worden gekopieerd en op basis van jouw behoeften worden geformatteerd. Web scrapers verschillen op basis van de webpagina waarvan de gegevens moeten worden geschraapt.

Gegevens afkomstig van websites kunnen worden gebruikt voor tekstmining. Evenzo gebruiken gegevensanalisten webgeschraapte gegevens om conclusies te trekken om hun bedrijf en activiteiten te verbeteren.

Componenten in web scraping

Er zijn twee hoofdcomponenten bij web scraping. Dit zijn:

  1. Crawler
  2. Scraper

De crawler en scraper zijn als auto's in een konvooi, waar de veiligheidsauto's eerst komen, gevolgd door de auto van de president. Hier zijn de veiligheidsauto's de crawlers en de auto van de president de scraper.

Crawler

De crawler wordt ook wel een spin genoemd. De primaire taak is om naar inhoud te zoeken door links te volgen. Een of meer links worden gecrawld voordat ze worden verwijderd. Gewoonlijk lokaliseert de crawler eerst de URL waar de gegevens aanwezig zijn, die vervolgens wordt doorgegeven aan de scraper voor verder werk.

Scraper

Scrapers zijn ontworpen om op een nauwkeurige en snelle manier gegevens van webpagina's te extraheren. Het belangrijkste kenmerk van de scraper is de mogelijkheid om de gegevens te lokaliseren die van de webpagina moeten worden geëxtraheerd. Gewoonlijk gebruikt scraper XPath, CSS finder, regex of een combinatie hiervan om de gegevens te lokaliseren en te extraheren.

Gebruiksituaties van web scraping

Laten we in dit gedeelte eens kijken op welke gebieden web scraping van pas komt.

E-commerce

In de e-commerce-industrie wordt webscraping gebruikt om producten en prijsgegevens te extraheren. Je kunt prijsanalyses van concurrenten uitvoeren voor hetzelfde product, dynamische prijzen beheren en inkomsten optimaliseren. Ook kan de minimale geadverteerde prijs voor het product op de hele site worden gemeten en beheerd, omdat het moeilijk is om de prijzen van het product handmatig bij te houden.

Nieuws en inhoud bewaking

Om de stemming van de mensen te begrijpen, kunnen gegevens op het web worden geschraapt van sociale netwerkwebsites. Op basis van de verkregen gegevens kunnen sentimentele analyse, politieke campagnes, investeringsanalyse en verkiezingsvoorspellingen worden bepaald. Dit helpt ook de industrieën, de overheid en sportteams om te begrijpen wat de mensen denken over hun nieuwe product, beleid, regel of zelfs het winnen van een trofee.

Een gereedschap voor automatisering

Webscraping kan worden gebruikt om gegevens van twee verschillende websites te combineren wanneer het nodig is om de gegevens samen te voegen en voor een ander doel te gebruiken.

Financiën

Grondstofprijsgegevens, cryptocurrency-gegevens en vele andere prijsgerelateerde informatie worden op veel websites geplaatst. Webscraping kan worden gebruikt om de gegevens van de relevante websites te krijgen en informatie te achterhalen, zoals de veranderingssnelheid van een valuta in een week, de hoogste waarde van een valuta, de laagste waarde van een valuta, hoe stabiel de valuta is, enz.

Onroerend goed

Met behulp van webscraping kunnen gegevens worden gecontroleerd op eigendomswaarden, het aantal beschikbare woningen in een gebied, te huur beschikbare woningen, de prijs van het onroerend goed en de richting van de markt.

Sport

Sportgerelateerde informatie die op de websites wordt geplaatst, wordt gescraped en gebruikt voor het analyseren van de prestaties van een speler, team en ook om de indirecte prestaties van een speler te achterhalen met behulp van de gegevens.

Hoe moet je web scrapen

De eerste en belangrijkste stap is het openen van de URL die de gegevens bevat die moeten worden geëxtraheerd. Bij het openen van de URL wordt de inhoud van de website in HTML-formaat geretourneerd.

Na ontvangst van de HTML-gegevens zou de HTML worden geparsed. Op basis van de locators op de pagina (gedaan door het id-attribuut van de HTML-tag of door de HTML-tag zelf te gebruiken), worden de gegevens van de pagina verkregen en kunnen ze op de lokale computer worden opgeslagen voor verdere verwerking.

Conclusie

Webscrapers kunnen als bestaande tool worden gebruikt en zelf worden gebouwd; zelfgebouwd kan worden geschreven op basis van de behoefte van het project. Pre-built kan vervelend zijn om te configureren, maar kan het doel oplossen zonder enige codering. In dit bericht hebben we de basisprincipes van webscraping gezien en hoe het nuttig is. In het volgende bericht zullen we ingaan op de details van hoe het te implementeren met behulp van C#.

Nieuwste