.NET 5.0 Preview 8

31 augustus 2020 om 16:00 by ParTech Media - Post a comment

Afgelopen maand is .NET 5.0 Preview 8 gereleaset. De .NET 5.0 Preview 8 release is ‘feature complete’, dit betekent dat deze preview beschikt over bijna alle features in hun uiteindelijke vorm die .NET 5.0 gaat bevatten. Met uitzondering van bugfixes die nog gedaan moeten worden. Preview 8 is de laatste preview. Het is de bedoeling dat er twee go-live release candidates worden uitgebracht voor de uiteindelijke .NET 5.0 release in november. Hieronder benoemen wij voor jou de features die deze .NET 5.0 release bevat.

Je zult de laatste preview versie van Visual Studio (ook Visual Studio voor Mac) nodig hebben om .NET 5.0 te gebruiken. .NET 5.0 bevat veel verbeteringen, in het bijzonder single file applicaties, kleinere container images, meer geschikte JsonSerializer APIs, een complete set van ongeldige reference type annotaties en support voor Windows ARM64. De prestaties zijn enorm gegroeid in de .NET bibliotheken, in de GC en in de JIT. ARM64 was een belangrijke focus voor prestatieverbetering. Dit resulteert in veel betere doorvoer en kleinere binaries. .NET 5.0 bevat nieuwe taalversies zoals C# 9 en F# 5.0.

.NET 5.0 bevat ook support voor Web Assembly door de Mono runtime te gebruiken en de .NET bibliotheken. Dit is het fundament van Blazor Web Assembly in .NET 5.0. Dit is een verandering ten opzichte van Blazor 3.2, deze gebruikte de Mono runtime en Mono bibliotheken. Vorig jaar werd een visie naar buiten gebracht voor een verenigd .NET platform met één set bibliotheken en tools voor alle .NET app types. Deze verandering heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een single development experience voor .NET, veel hogere compatibiliteit tussen de verschillende .NET app types en het behoudt en verbetert een code base. De verandering die gemaakt is met Web Assembly, het gebruik van .NET bibliotheken, is een begin aan die visie. De rest van de visie zal volbracht worden met .NET 6.0.

Nu de release ‘feature complete’ is, is het mogelijk om naar de features te kijken die in .NET 5.0 beschikbaar zullen zijn. Bekijk de link hieronder om te lezen over de talen, tools, APIs, Runtime technologie en applicatie implementatie.

https://devblogs.microsoft.com/dotnet/announcing-net-5-0-preview-8/

Nieuwste