Release Sitecore 10

30 september 2020 om 02:00 by ParTech Media - Post a comment

Begin augustus is Sitecore 10.0 gereleased. In dit nieuwsbericht vertellen wij over de nieuwe features die deze release meebrengt. Zo kun je nu sneller werken met Sitecore Containers, is de bezoekers segmentatie verbeterd in Analytics en is de XP Content Hub integratie uitgebreid.

Sitecore containers

Sitecore XP 10 introduceert volledige ondersteuning voor containers. Sitecore Containers ondersteunt snelle Infrastructure-as-code deployment en een efficiëntere onboarding van de solution en het team met moderne Docker en Kubernetes technologie.

Sitecore biedt nu drie deployment opties:

 1. Managed cloud; een volledig beheerde cloud omgeving: Sitecore software, Microsoft Azure-hosted infrastructuur en Sitecore managed services.

 2. Self-managed cloud; beheer je Sitecore software zelf terwijl alles draait op Microsoft Azure.

 3. On-premise; krijg een Sitecore software license voor je omgeving. Deploy, host en beheer het op je eigen servers.

Verbeterde bezoekers segmentatie in Analytics

Sitecore XP 10 breidt de analytics functionaliteit van het platform uit. Het biedt diepere inzichten in de betrokkenheid en segmentatie van de bezoekers. Marketeers kunnen snel de werkende tactieken identificeren en personalisatie verbeteren over verschillende kanalen.

Vergeet containers met data en krijg een volle 360° overzicht van elke klant met behulp van Sitecore Experience Database (xDB), de cloud-ready, big data opslagplaats inbegrepen in het Sitecore Experience Platform. Het is nu nog beter mogelijk om klantendata te verzamelen en te gebruiken om gepersonaliseerde interacties te sturen:

 • Verzamel interactie data van alle kanalen.
 • Slaat data op voor elke individuele bezoeker, dit gedurende hun hele leven.
 • Maakt slimme personalisatie, testen en optimalisatie mogelijk.
 • Laat je de waarde van bezoeken zien en hoe mensen door je content navigeren.
 • Draait op je server of in de cloud, met grote opslagcapaciteit.

Het is mogelijk om omnichannel data te versterken. Geen datacontainers meer. Sitecore xConnect, de ingebouwde API, haalt overal data vandaan. Het API framework van Sitecore dat je de data laat exporteren en importeren van elke bron in xDB. Denk aan website bezoeken, ERP, CRM, customer service, data van een derde partij, apps, AR/VR en offline bronnen zoals winkelbezoeken.

Daarbij is het nu mogelijk om je data te verrijken en analyseren. Verfijn je personalisatie met data geïmporteerd naar xDB vanuit elke bron. Exporteer gemakkelijk data voor profiling en performance analyses.

Ook is het nu gemakkelijker om het volledige plaatje te bekijken. Je krijgt een end-to-end perspectief op doelgroep interacties en segment inzichten over touchpoints met uitgebreide data om marketing werkzaamheden te sturen.

Uitgebreide XP Content Hub integratie

Sitecore Content Hub introduceert support voor extra veld types van het Sitecore Content Marketing Platform (CMP). Met deze support kunnen marketingteams hun content creatie meer centraliseren in Content Hub terwijl ze het nog steeds benutten met web teams.

Door middel van het Sitecore Content Marketing Platform is het mogelijk om de bedrijfswaarde van sterkere content te maximaliseren door het uitbreiden van de snelheid, de schaal en kwaliteit van content productie.

Elimineer operationele inefficiënties:

 • Plan, beheer en werk effectief samen aan content strategie.

 • Stroomlijn contentproductie door veel takenstromen tegelijkertijd te beheren.

 • Optimaliseer content gebruik en distributie om doelgroepen te bereiken over verschillende kanalen.

 • Verhoog zichtbaarheid en beheer.

Met deze nieuwe feature loop je altijd voorop en hoef je achteraf geen branden te blussen. Je kunt namelijk een contentstrategie plannen, proactief de gaten in beschikbaarheid identificeren en dan content productie prioriteren voor kanalen, doelgroep, campagnes, regio’s en veel meer.

Ook is het mogelijk om content behoeften te visualiseren. Creëer en volg de strategie visueel door de doelgroep te definiëren en content publicatie te plotten op het strategie dashboard.

Als laatst kun je de kalender status volgen. Creëer campagnes, plan publicaties en houdt status van de werkzaamheden in de gaten op de campagne kalender.

Lees hier meer over de mogelijkheden en de nieuwe features:

https://www.sitecore.com/whats-new

Nieuwste