Release candidate Microsoft Edge Chromium browser

29 november 2019 om 09:33 by Martijn van der Put - Post a comment

Sinds begin november is er een "release candidate" beschikbaar van de Microsoft Browser Edge. Deze versie van de browser is een beta versie met de potentie om de eindversie te worden, mits er geen significante bugs opduiken.

Wat zo bijzonder is aan Microsoft's Edge Chromium is dat Microsoft voor het eerst de render engine, het gedeelte wat html omzet in beeld (pixels), niet zelf heeft gemaakt. In plaats daarvan heeft het gebruik gemaakt van dezelfde open source engine die in de Google Chrome browser zit, Blink. Hierdoor is de Microsoft Browser Edge, de opvolger van Internet Explorer, dus gewisseld van onderliggende engine en compleet opnieuw opgebouwd. De uitbreidingen van de Google Chrome browser werken ook voor de nieuwe Microsoft's Edge Chromium.

Vanaf 15 januari is de uiteindelijke versie verkrijgbaar. Voor meer informatie bezoek de website van Microsoft Edge: https://www.microsoftedgeinsider.com/nl-nl/