Azure Functions 3.0 beschikbaar

31 januari 2020 om 09:36 by Joyce van Dommelen - Post a comment

Azure Functions 3.0 is sinds kort algemeen verkrijgbaar. Dit betekent dat het nu mogelijk is om 3.0-functies te bouwen en uit te rollen in de productie omgeving. Deze nieuwe versie van de Functions runtime brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om .NET Core 3.1 en Node 12 als targetframework te gebruiken. Ook backwards is het compatibel, de bestaanbare apps die op oudere taal versies gebaseerd zijn kunnen geüpgraded worden naar de 3.0 versie en werken hierop zonder wijzigingen in de code.

Applicaties die draaien op eerdere versies van Azure Functions runtime zullen voorlopig nog ondersteund worden. Wanneer Azure Functions op versie 1.0 en 2.0 nog gebruikt worden, zul je gewoon nog veiligheidsupdates en oplossingen voor problemen ontvangen. 

Wanneer er een major versie als verouderd wordt bestempeld, zal dit minstens een jaar van te voren kenbaar gemaakt worden aan gebruikers zodat zij hun apps kunnen bijwerken naar een nieuwere versie.